IoT en AED’s

Innovatie

De ontwikkeling van techniek staat niet stil. Het Nationaal AED Register is daarom bezig met het ontwikkelen van een Track & Trace systeem. Dit systeem geeft meldkamers zicht op het gebruik van AED’s. Men kan zien welke AED waar in gebruik is. Deze oplossing is nog in een experimentele fase en is gebaseerd op The Internet of Things (IoT). Er worden met diverse operators gesproken hoe dit netwerk het beste ingericht kan worden.

Het systeem werkt onafhankelijk van de AED. Er wordt geen fysieke technische koppeling gemaakt tussen AED en locatie device. De rede hiervoor is dat er op geen enkele wijze aan de integriteit van de AED mag worden getornd. De AED moet altijd functioneren conform de specificaties van de leverancier.

Leverancier onafhankelijk

Het platform dat wordt ontwikkelt is leverancier onafhankelijk. Er is maar één interface met de meldkamer en niet voor elke leverancier een aparte oplossing. Er is maar één implementatie en één aanspreekpunt. Eén oplossing in het technische beheer vertaalt zich per definitie in lage beheerskosten. Het systeem wordt redundant uitgevoerd en kent daar door een hoge bedrijfszekerheid.

Locatie weergave van een AED die in gebruik is bij reanimatie.

Het Nationaal AED Register is nog opzoek naar een gemeente of veiligheidsregio die geïnteresseerd is in een pilot.